2011 Sokkomatka

Tämän hatun alla on tieto mihin kahta bussillista jäseniä kuljetetaan.

Eläkkeensaajat Sokkomatkalla (Umpimähkämatkalla)
28-29.6.2011

 

Taas koitti odotetun sokkomatkan aika. Aamuvarhaisella kaksi linja-autoa kiersi ympäri Vaasaa keräämässä porukkaa matkalle, jonka määränpäätä ei tiennyt muut kuin matkailujaosto. Klo 7.00 startattiin ja suunta kohti Laihian Jakkulaa, josta käännyttiin Allistentielle ja mutkaista kylätietä Orisbergin kartanoon aamupalalle. Orisbergin kirkko, kellotapuli ja pappila ovat arkkitehti Carl Ludvik Engelin suunnittelemat ja täyttävät tänä vuonna 180 vuotta. Paikka on uskomattoman kaunis ja viihtyisä.

Seuraava etappi oli Alajärvellä Punaisen tuvan viinitila. Siellä saatiin maistaa pari lasillista tilan viinejä ja tietysti käytiin ostoksilla tilan myymälässä. Pulina autossa oli melkoinen, joskaan ei meillä muutenkaan hiljaista porukkaa ole, mutta hyvä viini kirvoittaa tunnetusti kielen kannat.

Matka jatkui yhden välipysäyksen kautta Jyväskylän Viherlandiaan lounaalle ja siitä edelleen Jyväskylän Cumulukseen. Iltapalaksi meille tarjottiin Laajavuoren kesäteatterissa Teatteri Eurooppa Neljän Juice-musikaali. Saatiin nauttia Juicen musiikista ja tutustua hänen elämäänsä.

Iltaa vietettiin terasseilla ja osa kävi tanssimassakin. Ja mikäs on istuskella terassilla, kun ilma lähenteli 30 astetta vielä illallakin.

Aamupalan jälkeen istuttiin taas autoihin ja mukaan saatiin Jyväskylän kaupungin oppaat. Puolentoista tunnin kiertoajelun aikana nähtiin yleissilmäys Jyväskylän kauniista kaupunkista. Jyväskylän torilla pysähdyttiin nauttimaan torielämästä ja sen jälkeen matka jatkui laivasatamaan ja sieltä sisävesilaiva Rhealla lounasristeilylle 3,5 tunniksi ihailemaan Päijänteen kuvankauniita maisemia ja nauttimaan runsasta lounasta. Parempaa säätä ei risteilylle voi odottaa kuin meillä oli.

Haikein mielin jätettiin Jyväskylä taakse ja suunta kohti Vaasaa. Matkalla käytiin vielä Virroilla EKL:n koulutus- ja lomakeskus Rajaniemessä iltapäiväkahvilla.

Iltamyöhällä kaikki vietiin turvallisesti melkein kotiportaille väsyneinä mutta onnellisina, kun oli taas nautittu hyvin järjestetystä matkasta. Siitä kiitos kuuluu matkailujaoksen Maurille, Matille, Mailikselle ja Liisalle sekä sinne jonnekin, joka järjesti meille loistavan sään nauttia matkasta. umsa

Kuvia matkasta kuvagalleriassa

takaisin alkuun