2012 Dubai

Dubain matkalaisia helmikuussa 2012

Dubai 25.1-1.2.2012

 

Vaasan Eläkkeensaajien matka alkoi aamuvarhaisella 28 lähtijän keräämisellä bussilla eri puolilta kaupunkia suuntana Vaasan lentokenttä. Matka jatkui Primera Air Scandina lennolla Arabiemiraatteihin Sharjahin lentokentälle. Vastassa oli passin tarkastus, passintarkastus kesti lähes kaksi tuntia, vaikka tarkastuspisteitä oli useita. Virkailijat toimivat verkkaiseen tahtiin ja käyttivät paljon aikaa huivien asetteluun ja itsensä ehostamiseen.

Tuloselvityksestä päästyämme matkamme jatkui bussilla kohti Dubaita ja illalla saavuimme hotelliimme. Dubai on kehittynyt muutamassa vuosikymmenessä hiekka-autiomaan kalastajakylästä moderniksi kaupungiksi ja kauppapaikaksi. Alueen lähes ainoa luonnonvara on öljy, joka on mahdollistanut tämän hurjan nopean kehityksen. Suuremmat kadut ovat monikaistaisia ja moottoritiet 8-10 kaistaisia. Nyt suuri osa maan tuloista muodostuu turismista palveluista ja teollisuudesta.

Paikallinen raha on dirhami, josta käytetään lyhennettä AED. Dubai on vilkas suurkaupunki jossa ajan saa kulumaan aurinkoa palvoen tai harrastamalla erilaisia aktiviteetteja ja tietenkin shoppailemalla. Minulta jäi tarkistamatta ostoskeskus, jossa on mm. sisätiloihin rakennettu laskettelukeskus.

Kaupunkikierroksella tutustuimme erilaisiin nähtävyyksiin, joita siellä on runsaasti. Kävimme mm. Jumeirah-moskeijalla, arabityyppisessä ostoskeskuksessa katsomassa ja ottamassa kuvia purjeen muotoisen hotellin lähistöllä. Purjehotelli Burj Al Arab on rakennettu keinotekoiselle saarelle ja on tiettävästi maailman ainut ”seitsemän tähden” hotelli, epävirallinen luokitus. Kävimme sheikki Mohamedin palatsin edessä ja Al Fahidin linnoituksessa sijaitsevassa Dubain museossa, jossa esillä monipuolisesti alueen historiaa ja elintapoja. Dubain lahti ylitettiin paikallisella Abra-veneellä, jonka jälkeen oli mahdollisuus tutustua mauste- ja kultasoukkeihin (basaareihin). Illallisristeily Dhow-aluksella pitkin Dubai Creek-lahtea. Risteily tarjosi huikeat näkymät iltavalaistuksessa olevasta kaupungista ja maittavasta illallisesta, jossa oli tarjolla kansainvälisiä ja arabialaisia ruokavaihtoehtoja.

Yhtenä iltana kävimme mm. Vesisuihku / valoshow:ssa, joka oli vaikuttava näky, toistuu noin kaksi kertaa tunnissa ja perustuu erilaisiin teemoihin sekä musiikkiin. Show on  suuren Dubai Mall ostoskeskuksen yhteydessä, jossa on yli 1200 myymälää. Aivan vieressä on Burj Khalifa, joka on maailman korkein rakennus 828 m. Toteutimme tämän matkan varaamalla kuljetukseen bussin. Varaaminen oli hyvin työläs ja varaus vahvistuksineen kesti kaksi päivää, matka taxeilla olisi tullut halvemmaksi. Dubain yksi suuri puute on, että sieltä puuttuu paljon katujen nimiä. Yhtenä esimerkkinä, tilasimme kolme taxia viemään ryhmämme jäseniä samaan osoitteeseen ”kultasoukeille”, kaikki vietiin vähän eri paikkaan eivätkä he löytäneet toisiaan sen shoppailumatkan aikana. Osa porukasta vietti tietenkin paljon aikaa aurinkorannalla, jonne oli matkaa noin pari kilometriä, matka taxilla maksoi noin 2 euroa.

Osa tuotteista oli huomattavasti halvempia kuin Suomessa ja osa taas suunnilleen samanhintaisia. Bensiini maksoi noin 33 senttiä litra.

Useinhan ikääntyneiden matkalla sattuu sairauskohtauksiakin. Sairaalassa palvelu oli hyvää ja matkanjärjestäjän oppaat hoitivat kaiken esimerkillisesti.

Maa on suhteellisen turvallinen liikkua, väkivaltaa on vähän vaikka 80% väestöstä on maahan muuttajia.  PKu

Kuvia matkastakuvagalleriassa

takaisin alkuun