2024-01-20 Seinäjoen teatteri

Bussin keräilyaikataulu alhaalla tiedosto-osiossa 

Uusi vuosi aloitetaan teatterimatkalla Seinäjoelle lauantaina 20.1. " Kekkosen tytär" tuo varmasti hymyn huulille.  Kyseessä on päivänäytös, jota ennen käymme lounaalla Marttilan tallilla. (esittely xx)

Ilmoittautuminen viimeistään 14.12. Se onnistuu torstaikerhossa, viesteillä Sakari Ikolalle : sakariikola@gmail.com tai puhelimitse 040 5111258.  Matkan hinta on 80 euroa per henkilö. Maksun eräpäivä on 22.12.2023

(xx) Marttilan tallin esittely
Ravintola Marttilan Talli - Visit Lakeus

 

 

Kappaleen esittelyteksti lainattu Seinäjoen teatterin sivuilta:

Mehukas tupakomedia pistää pohjalaiset uusiin asemiin presidentinvaalien tuoksinassa. 

Lapualla asuvan viisikymppisen Katan elämä tekee täyskäännöksen hänen iäkkään äitinsä paljastaessa presidentti Kekkoseen liittyvän suuren salaisuuden. Sen myötä tavallinen pohjalaisperhe tempautuu mukaan armottomaan presidenttipeliin, jonka kuvioita sotkevat niin ihmissuhteet kuin kunnallispolitiikkakin. Totuus ja valhe ottavat toisistaan mittaa ja yhden jos toisenkin moraali joutuu koetukselle.

Kekkosen tytär kuvaa ihmisessä ja yhteiskunnassa jylläävää mullistusta. Se kertoo vahvatahtoisista pohjalaisista naisista, jotka ryhtyvät hiihtämään omia latujaan ja miehistä, jotka joutuvat kyseenalaistamaan vanhan maailman mallit. Oman paikkansa löytäminen ei käy ihan leikiten. Tosipaikan tullen kaikki yhdistävät voimansa yhteisen asian vuoksi – ainakin hetkeksi! 

Suhmuroinnin muassa  vauhdikas komedia ammentaa isoista ja tärkeistä aiheista ja käsittelee myös perhesuhteita ja luottamusta. Ja tietenkin Kekkosta, joka joillekin on ihailtu esikuva, toisille taas kapinan kohde.

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen. 

Kekkosen tytär saa ensi-iltansa 3. marraskuuta, kutkuttavasti pari kuukautta ennen varsinaisia, tammikuussa 2024 käytäviä presidentinvaaleja.