2024-04-16--04-19 Gdansk Puola

Kuva netistä

GDANSK  PUOLA
Loistokas vanha kaupunki, elämyksellinen II Maailman sodan museo, koskettava
keskitysleiri käynti, valtava tiililinna keskiajalta ja maaseudun rauhaa, kaikkea
tätä matka Gdanskiin tarjoaa. Kuten Feniks lintu nousi tuhkasta, voidaan sanoa, että Gdansk teki samoin II maailmansodan jälkeen, vanha kaupunki on Unescon perintölistalla. Maaseudulla kuvaavaa on verkkainen elämänmeno. Viljellyt pellot
ja metsät levittäytyvät silmän kantamattomiin. Euroopan historia on osittain
synkkä, Stutthofin keskitysleirillä käynti on koskettava. Ristiritarit rakensivat val-
tansa merkiksi Malborkin linnan, vierailemme tässä maailman suurimmassa tiilira-
kennuksessa. Tule mukaan Gdanskiin näkemään ja kokemaan tämä kaikki!

Päivä 1 – tiistai 16.4.2024 Vaasa – Helsinki – Gdansk
Finnairin lento Vaasasta 05.50–06.50 Helsinkiin. Matkanjohtajamme Minnan tapaamme Helsingin lentokentällä lähtöportilla. Helsingistä jatkamme klo 10.30 ja saavumme Gdanskiin klo 11.30 paikallista aikaa. Bussikuljetus lounaalle, jonka jälkeen kaupunkikierros Gdanskin upeassa kaupungissa. Kierroksen jälkeen majoittuminen 3-tähden hotelliin Novotel Gdansk Centrum***, ilta vapaa.

Päivä 2 – keskiviikko 17.4. Stutthofin keskitysleiri ja Malborkin linna
Aamiaisen jälkeen ajamme Puolan maaseudulle, jossa elämänmeno on rauhaisaa ja laajat viljellyt pellot hallitsevat maisemaa. Stutthofin keskitysleiri kertoo Euroopan synkimmästäkin synkimmästä historiasta, vierailu on koskettava muistutus: ei koskaan enää. Malborkissa ennen linnavierailua nautimme lounasta. Malborkin linnan historia on moninainen. Aikoinaan ristiretkiltä palanneet ritarit rakennuttivat mahtavan tiilirakennuksen ja asettuivat tänne käännyttämään alueen pakanoita Kristinuskoon. Ilta vapaa.

Päivä 3 – torstai 18.4. II Maailmansodan museo
Yksi Gdanskin uusimpia museoita on II Maailmansodan museo, joka modernin museon tapaan on elämyksellinen ja koskettava. Interaktiivisuus mahdollistaa museokävijälle ”autenttisen” kokemuksen sodan tapahtumista. Iltapäivä vapaata ostoksille, muihin museoihin tutustumiselle taikka vain oleskelulle. Illalla yhteinen illallinen.

Päivä 4 – perjantai 19.4. Sopot – Gdansk – Helsinki - Vaasa
Lähdemme matkatavarat mukana tutustumaan suomalaisille laulukilpailuista tuttuun Sopotin kaupunkiin. Täällä Marion Rung voitti Intervision laulukilpailut vuonna 1980 laululla Hyvästi yö. Puolalaisille Sopot on nk. kesä pääkaupunki, jonka rannat täyttyvät kesäaikaan auringon palvojista ja uimareista. Kierroksen ja lounaan jälkeen suuntaamme kohti lentokenttää, josta Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 19.25–22.25. Jatkoyhteys Vaasaan 00.05, perillä klo 1.05.

Matkan kokonaishinta on 1.145 €/henkilö. Ennakkomaksu 150 € maksettava 14.2 ja loppuerä 995 € 26.2 ja ne maksetaan matkailun tilille  FI93 1528 3500 5596 66

Lisämaksusta
Yhden hengen huone: 175 €

Hintaan sisältyy
• Finnairin lennot Vaasa – Hki – Gdansk – Hki - Vaasa
• Suomalainen matkanjohtaja
• Lentokenttä- ja retkikuljetukset
• 3 yötä 3-tähden hotellissa
• 3 aamiaista, 3 lounasta ja 1 illallinen
• Pääsymaksut + kohdeopastukset: Gdanskin kaupunkikierros, Stutthofin keskitysleiri, Malborkin linna, II maailman sodan museo ja Sopotin kierros

Hintaan Ei sisälly
• Matkustaja ja matkatavaravakuutus sekä peruutusturva

Ilmoittautumiset viimeistään 14.2.2024 mennessä  Sakari Ikola puh. 040 5111258 tai sähköposti: sakariikola@gmail.com / Kirsti Ikola puh. 0400 905307 tai sähköposti: kirsti.h.ikola@gmail.com
Tarvittavat tiedot ilmoittautumiseen; etu- ja sukunimesi, kuten passissa kirjoitettu, syntymäaikasi, matkapuhelinnumerosi, s-postiosoitteesi, huonekaverisi, mahdollinen ruokavaliosi sekä senioriyhdistyksesi, johon kuulut.

Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti on tarpeen! Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Matkaehdot: Erityisehtoja noudatetaan tällä matkalla: www.ingsva.fi/matkaehdot

Tämän matkan peruutusmaksut tarkennettuna – ja myös sairastuessa:
1. Peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 €
2. Jos matka peruutetaan 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 €.
3. Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €.

Muista hankkia hyvissä ajoin matkavakuutus ja siihen kattava peruutusturva!

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Ingsva Resor - Matkat